Vi har certifierat oss enligt SSF 1101!

  • Hem /
  • Nyheter /
  • Vi har certifierat oss enligt SSF 1101!

Vi har certifierat oss enligt SSF 1101!

Som rubriken lyder så har Qbase certifierat sig enligt SSF 1101! Med denna certifiering visar vi att vi tar informationssäkerhet på allvar och att vi har grundläggande IT-säkerhet.

Då kanske du undrar vad en certifiering enligt SSF1101 innebär?

Antalet elektroniska attacker, bedrägerier och cyber-spionage ökar mer och mer hos Svenska företag och organisationer. Det kan leda till stora konsekvenser för hela organisationen om fel information blir attackerad.

Stöldskyddsföreningen har tagit fram en standard, SSF 1101 om Cybersäkerhet, som gör att man som företag eller verksamhet kan skydda sig mot just detta. I normen framgår kraven tydligt som är nödvändiga för att uppnå grundläggande IT-säkerhet för små- och medelstora företag.

En certifiering enligt SSF 1101 Cybersäkerhet skyddar er mot de vanligaste cyberhoten. Denna certifiering kan ses som en enklare, mindre kostsam version av ISO 27001 som är en liknande certifiering men som anpassar sig till företag som behöver mer omfattande krav och har högre risker.

Idag är det viktigare än någonsin att ha en stark rutin för IT-säkerhet. Genom att bli certifierad enligt SSF 1101 visar ni att ert företag tar riskerna inom området på största allvar.

Vill du och ditt företag också skydda er mot bedrägerier online?

Vi på Qbase kan hjälpa er att uppnå certifiering enligt SSF 1101 om Cybersäkerhet.

Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur detta skulle kunna implementeras i just er verksamhet.


2021-01-28


Om oss

Qbase startade år 2014 som ett konsultföretag med fokus på implementering av ledningssystem. Alla kunder som vi startade samarbeten med under det första året har vi kvar än idag. Vår verksamhet har vuxit både till antalet kunder och till deras utökade behov av tjänster. Idag är Qbase ett företag som arbetar med ledningssystem, lagefterlevnad, anbud, IT-säkerhet och utbildning. Vi är baserade i Stockholm och verkar över hela landet med goda samarbeten på distans.

Qbase Ab

Besöksadress:
Björnstigen 30
170 72 Solna

Email:
info@qbase.se