SSF 1101 – En ny standard för Cybersäkerhet

  • Hem /
  • Nyheter /
  • SSF 1101 – En ny standard för Cybersäkerhet

SSF 1101 – En ny standard för Cybersäkerhet

Under senare år så har antalet elektroniska attacker, bedrägerier och cyber-spionage ökat hos företag och organisationer i Sverige. Konsekvenserna kan bli ödesdigra för hela organisationen om “fel information” blir attackerad. 

Därför har Stöldskyddsföreningen tagit fram en standard, SSF 1101 om Cybersäkerhet. I normen framgår tydligt kraven som är nödvändiga för att uppnå grundläggande IT säkerhet för små- och medelstora företag.


SSF’s Cybersäkerhet BAS-standard hjälper din organisation att skydda sig mot dom vanligaste cyberhoten. Den guidar organisationer och företag till grundläggande IT-säkerhet genom åtgärder inom 6 områden: Utbildning, Behörigheter, Externa IT-tjänster, Nätverk, Programvaror och applikationer samt Datorer och mobila enheter.
SSF 1101 kan ses som en lite enklare och mindre kostsam version av standarden ISO 27001 och utgör ett handfast verktyg för att skapa en grundläggande IT-säkerhet.

Det är idag viktigare än någonsin att implementera och slå fast nödvändiga rutiner kring IT säkerhet I kombination med hög säkerhetsmedvetenhet hos personalen. Genom att bli certifierad enligt SSF 1101 så visar man att företaget tar riskerna inom detta område på största allvar.

Qbase erbjuder konsulttjänster åt företag som söker bli godkända/uppnå certifiering av SSF 1101.
Kontakta oss nedan för mer info och bokning av möte.


2020-05-17


Om oss

Qbase startade år 2014 som ett konsultföretag med fokus på implementering av ledningssystem. Alla kunder som vi startade samarbeten med under det första året har vi kvar än idag. Vår verksamhet har vuxit både till antalet kunder och till deras utökade behov av tjänster. Idag är Qbase ett företag som arbetar med ledningssystem, lagefterlevnad, anbud, IT-säkerhet och utbildning. Vi är baserade i Stockholm och verkar över hela landet med goda samarbeten på distans.

Qbase Ab

Besöksadress:
Björnstigen 30
170 72 Solna

Email:
info@qbase.se