Nu ska det klargöras vad som är personuppgiftsöverföring till tredjeland

  • Hem /
  • Nyheter /
  • Nu ska det klargöras vad som är personuppgiftsöverföring till tredjeland

Nu ska det klargöras vad som är personuppgiftsöverföring till tredjelandDen Europeiska dataskyddsstyrelsen (EDPB) har antagit en ny riktlinje som klargör vad som utgör, och inte utgör, en överföring av personuppgifter till tredjeland.

– Det är en efterlängtad riktlinje. Om ett dataflöde klassas som en överföring till tredjeland så måste reglerna i Kapitel V i dataskyddsförordningen tillämpas, vilket betyder att överföringen bara får ske under vissa förutsättningar. Det har länge funnits oklarheter kring vad som egentligen räknas som en överföring till tredjeland, som nu blir tydligare, säger Petra Lennhede som är jurist på IMY och som lett arbetet med att ta fram riktlinjen.

Den nya riktlinjen är nu ute på publik konsultation till och med den 31 januari 2022.

Vi på Qbase kan hjälp er att efterleva GDPR.


2021-11-24


Om oss

Qbase startade år 2014 som ett konsultföretag med fokus på implementering av ledningssystem. Alla kunder som vi startade samarbeten med under det första året har vi kvar än idag. Vår verksamhet har vuxit både till antalet kunder och till deras utökade behov av tjänster. Idag är Qbase ett företag som arbetar med ledningssystem, lagefterlevnad, anbud, IT-säkerhet och utbildning. Vi är baserade i Stockholm och verkar över hela landet med goda samarbeten på distans.

Qbase Ab

Besöksadress:
Björnstigen 30
170 72 Solna

Email:
info@qbase.se